top of page
2024_05_29_Murals_de_Caramelles__1_.jpg

Acaben els treballs de pintat dels murals dedicats a les colles de Caramelles

Maig 2024

Totes les colles de les Caramelles de Súria ja són presents de forma permanent en l’espai urbà de la vila, després del final dels treballs de pintat dels darrers murals dedicats a la festa surienca. El disseny i realització dels murals ha anat a càrrec del grup de joves artistes suriencs Pau Hernández, Pau Juárez, Abel Martínez i Maria Vila.

2024_03_31_Caramelles_-_Diumenge_i_dissabte__1_.jpg

Les Caramelles de Súria superen el miler de participants, consolidant-se com una festa plenament adaptada al segle XXI

Març 2024

Les Caramelles de Súria han superat enguany el miler de participants, fins a situar-se en prop de 1.200 caramellaires. La festa surienca s’ha viscut amb intensitat durant tot el cap de setmana, amb la participació de deu colles que han omplert la vila de música i dansa, en una mostra única de cultura popular i tradicional plenament adaptada al nostre segle XXI.

2024_03_28_Caramelles_-_Dijous__1_.jpg

Súria comença a viure amb intensitat les Caramelles d'enguany amb festa, música i color al centre de la vila

Març 2024

Les colles caramellaires van omplir el centre de la vila aquest dijous 28 de març de festa, música i color en l’inici de les Caramelles de Súria, que enguany tornaran a ser les més grans de Catalunya. Els dies centrals seran dissabte 30 i diumenge 31 de març amb les tradicionals actuacions a tot el nucli urbà i a l’entorn de la vila.

2024_03_17_Vermut_Caramellaire__1_.jpg

Súria viurà els dies centrals de Caramelles el cap de setmana del 30 i 31 de març, amb deu colles i més de nou-cents caramellaires

Març 2024

Les Caramelles de Súria tornaran a ser enguany les més grans de Catalunya amb la participació de deu colles i més de nou-cents caramellaires que ompliran la vila de cants, música i dansa els propers dissabte 30 i diumenge 31 de març. El programa d’actes va començar aquest aquest diumenge 17 de març amb la celebració del Vermut Caramellaire al Parc Municipal Macary i Viader.

2024_03_10_Murals_de_Caramelles__1_.jpg

Comencen els treballs per pintar el quart mural de Caramelles al centre urbà de Súria

Març 2024

La creació de murals de Caramelles al centre urbà de Súria continua amb l’inici dels treballs de pintat en una de les façanes de la Piscina Municipal, tocant a la plaça de Sant Joan, amb una imatge dedicada a les colles del Foment Cultural. Actualment ja es troba molt avançat el mural dedicat a les colles del Tro Gros i la Coral Sòrissons a l’Estació d’Autobusos, iniciat el passat mes de febrer.

2024 02 07 Nou mural de Caramelles (1).JPG

Les Caramelles de Súria seran més presents al centre urbà amb un nou mural en una façana de l'Estació d'Autobusos

Febrer 2024

Un nou mural de Caramelles s’ha començat a pintar recentment a l’Estació d’Autobusos, continuant una iniciativa iniciada l’any 2023 per tal que la festa surienca estigui present durant tot l’any en l’espai urbà de la vila. Enguany, els dies centrals de les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, seran dissabte 30 i diumenge 31 de març.

2023_04_09_Foto_1._Ball_de_Caramellaires_del_Cardener_-_Placa_de_Sant_Joan.jpg

Súria tanca una edició lluïda i participada de les Caramelles més grans de Catalunya

Abril 2023

Les Caramelles de Súria s’han revalidat de nou com les més grans de Catalunya amb la participació de més de nou-cents caramellaires de totes les edats. El centre urbà i els barris de la vila s’han tornat a omplir aquest diumenge 9 d’abril de cants, danses i alegria en una completa mostra de cultura popular al carrer.

2023 04 06 Caramelles de Súria 1.jpg

Súria comença a gaudir l'alegria de les Caramelles, que viuran els seus dies centrals aquest dissabte 8 i diumenge 9 d'abril

Abril 2023

Súria ha començat a gaudir l’alegria de les Caramelles amb la celebració dels primers actes del programa d’enguany. El centre de la vila es va omplir de festa dijous 6 d’abril amb la Passada Caramellaire, una novetat de l’any passat que s’ha consolidat com a acte destacat d’un programa festiu que viurà el seus dies centrals aquest dissabte 8 i diumenge 9 d’abril.

2023 03 26 Vermut Caramellaire 1.jpg

Súria comença a viure amb intensitat l'ambient de les Caramelles més grans de Catalunya

Març 2023

Les colles de les Caramelles de Súria s’han aplegat aquest diumenge 26 de març al Parc Municipal Macary i Viader per celebrar el Vermut Caramellaire, primer acte de la festa. Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, viuran els seus dies centrals dissabte 8 i diumenge 9 d’abril amb la participació de centenars de caramellaires de totes les edats.

2023 02 13 Pintada dels murals de Caramelles (1).jpg

Les Caramelles seran presents de forma permanent en l'espai urbà de Súria amb sis murals de gran format

Febrer 2023

Les Caramelles seran presents de forma permanent en l’espai urbà de Súria amb sis murals de gran format dedicats a les colles de la festa. Els dos primers murals es van començar a pintar aquest dissabte 11 de febrer en una de les façanes de la Piscina Municipal, a l’entorn de la plaça de Sant Joan.

1. Ballada conjunta del Ball de Caramellaires del Cardener a la plaça de Sant Joan.jpg

Súria recupera el caliu de les Caramelles més grans de Catalunya amb la participació de més de nou-cents caramellaires

Abril 2022

Súria ha recuperat aquest cap de setmana el caliu i l’ambient de les Caramelles, després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia. Més de nou-cents caramellaires de totes les edats han tornat a convertir les Caramelles surienques en les més grans de Catalunya, en una edició que es tanca aquesta nit amb el sopar de caramellaires i els concerts dels grups Sra. Tomasa, Strombers i Vizuri al Pavelló Municipal d’Esports.

2022 04 14 Caramelles de Súria - Dijous (1).jpg

Les Caramelles de Súria recuperen la normalitat i comencen amb la força i l'alegria de centenars de caramellaires al carrer

Abril 2022

Una espectacular cercavila de colles va marcar aquest dijous 14 d’abril l’inici de les Caramelles de Súria, que enguany tornen a celebrar-se en condicions de normalitat després de dos anys de pandèmia. Més de nou-centes caramellaires ompliran de nou els carrers de la vila fins al proper diumenge 17 d’abril en una nova edició de les Caramelles més grans de Catalunya.

2022 04 03 Vermut caramellaire (1).jpg

El vermut musical de presentació de la nova cervesa Karamellaire marca el compte enrere definitiu per a les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya

Abril 2022

El vermut musical de presentació de la nova cervesa Karamellaire s’ha convertit aquest diumenge 3 d’abril en una festa de retrobament de les colles de Caramelles a menys de quinze dies per a la celebració de la festa, que enguany es tornarà a celebrar en condicions de normalitat després de dues edicions marcades per l’impacte de la pandèmia.

2021 05 12 Caramelles Mascaretes de prot

L'Ajuntament distribueix més de quatre-centes mascaretes de les Caramelles a les escoles d'educació primària

Maig 2021

L'Ajuntament ha distribuït més de quatre-centes mascaretes de protecció amb la imatge de les Caramelles a les tres escoles d’educació primària de la vila (Francesc Macià, Salipota i Fedac). L’objectiu d’aquesta iniciativa, entre d’altres que es portaran a terme, és aconseguir que la festa tingui presència pública a la vila durant tot l’any.

2021 04 04 Caramelles de Súria (1).jpg

Súria tanca una edició especial de les Caramelles, recuperant la continuïtat i el caliu, tot i l'aplicació de les mesures anti-covid

Abril 2021

Les Caramelles de Súria han tancat aquest diumenge 4 d’abril una edició especial a causa de les limitacions imposades per les mesures sanitàries anti-covid. Malgrat això, la festa s’ha desenvolupat amb caliu i alegria, recuperant la continuïtat interrompuda l’any passat a causa del confinament per la pandèmia.

2021 04 03 Caramelles Acte d'obertura (1

Les Caramelles de Súria comencen amb el lliurament de les cintes commemoratives a les colles participants, en una edició reduïda per les limitacions anti-covid

Abril 2021

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest dissabte 3 d’abril amb l’acte de lliurament de les cintes commemoratives a les colles participants, que ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila. La festa surienca torna enguany en una edició reduïda per tal de complir les normatives anti-covid, després d’haver estat suspesa l’any passat a causa del confinament provocat per la pandèmia.

2021 04 Instagram Caramelles.jpg

Les Caramelles de Súria es faran enguany en format reduït i aforament limitat per complir les normatives anti-covid

Març 2021

Els tradicionals recorreguts de les colles seran substituït per actuacions en grups petits que tindran lloc aquest Dissabte i Diumenge de Pasqua, 3 i 4 d'abril, en escenaris estàtics ubicats al Parc Municipal Macary i Viader i a la plaça de Sant Joan, respectivament.

2020 04 ConfiCaramelles.jpg

Les ConfiCaramelles 2020 mantenen ben viu l'esperit caramellaire a Súria, tot i el confinament

Abril 2020

Les ConfiCaramelles 2020 han aconseguit l’objectiu de mantenir ben viu l’esperit caramellaire a Súria amb activitats que s’han desenvolupat durant més d’una setmana, tot i les limitacions imposades pel confinament a causa de la crisi del coronavirus.

2020 04 11 ConfiCaramelles El Cant del P

Les ConfiCaramelles 2020 viuran aquest dissabte un dels actes centrals amb la interpretació col·lectiva d’El Cant del Poble des de balcons i finestres

Abril 2020

El programa d’activitats de les ConfiCaramelles 2020 viurà aquest dissabte 11 d’abril un dels moments més destacats amb la interpretació col·lectiva d’El Cant del Poble des dels balcons i les finestres. La cantada tindrà lloc a les 22.00 h, però des de les 21.45 h es podrà sintonitzar amb Ràdio Súria per a la sincronització de la música i les veus.

Caramelles_de_Súria_Facebook.jpg

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, es viuran enguany a les xarxes socials i als balcons i finestres de la vila

Abril 2020

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, se celebraran enguany a les xarxes socials i als balcons i finestres de la vila, amb un programa d’activitats organitzat per la Comissió de Caramelles amb el suport de l’Ajuntament. Les activitats es desenvoluparan al llarg de tota aquesta Setmana Santa i tindran com un dels actes centrals la interpretació col·lectiva d’El Cant del Poble des de les cases de tots i totes les caramellaires.

2020 03 14 Imatge ajornament de les Cara

Les colles caramellaires i l'Ajuntament acorden l'ajornament de les Caramelles de Súria

Març 2020

Les colles caramellaires i l’Ajuntament de Súria han acordat l’ajornament de les Caramelles d’enguany, que s’havien de celebrar els dies 11 i 12 d’abril, per les dificultats de mantenir la programació d’assajos i preparatius per a la festa, a causa de l’afectació de les mesures contra la propagació del coronavirus. La nova data de celebració de les Caramelles s’anunciarà oportunament.

2019 04 21 Caramelles Diumenge (1).jpg

Súria s'omple de festa amb les Caramelles més grans de Catalunya i consolida les altes xifres de participació dels darrers anys

Abril 2019

Les Caramelles de Súria s’ha mantingut un any més com les més grans de Catalunya, amb la participació de més de 900 caramellaires, consolidant les xifres dels darrers anys. El programa d'actes acabarà aquesta nit amb un concert dels grups La Zarigüella, Strombers i Sixtus al Pavelló Municipal d'Esports (23.30 h).

Foto 1.jpg

Les Caramelles de Súria comencen amb la col·locació de cintes als estendards de les colles

Abril 2019

Les Caramelles de Súria han començat aquest migdia amb l'acte de col·locació de cintes als estendards de les colles participants, que ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila. La festa continua aquest Dissabte de Pasqua amb les Caramelles a Pagès, la Trobada Caramellaire del Pavelló Municipal d'Esports i el concert de nit com a tres dels actes més destacats.

L’Smithsonian Center promou a Twitter el programa d’activitats de difusió de la cultura catalana a Estats Units amb una foto de les Caramelles de Súria

Juny 2018

L’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage, una de les principals institucions culturals d’Estats Units, ha escollit una foto de les Caramelles de Súria per difondre a Twitter el programa d’activitats de promoció de la cultura catalana que tindrà lloc a Washington DC a partir d’aquest dimecres 27 de juny, sota el lema ’Catalunya: tradició i creativitat des de la Mediterrània’.

Súria es manté un any més com la capital catalana de les Caramelles, amb més de nou-cents caramellaires de totes les edats

Abril 2018

Les Caramelles de Súria han tornat a aplegar més de nou-cents caramellaires de totes les edats en la seva edició d’enguany, consolidant la xifra de les darreres edicions i mantenint-se un cop més com les més grans de Catalunya. El programa d’actes acabarà aquesta nit amb un concert dels grups La Raíz, Albercocks i Bananna Beach al Pavelló Municipal d’Esports (24.00 h), que ha aixecat una gran expectació.

Les Caramelles més grans de Catalunya comencen a Súria amb l’acte de col·locació de cintes als estendards de les colles

Març 2018

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest migdia amb l’acte simbòlic de col·locació de cintes als estendards de les colles participants. La festa continua aquest Dissabte de Pasqua, 31 de març, amb les Caramelles a Pagès, la Trobada Caramellaire del Pavelló Municipal d’Esports i el concert de nit com a tres dels actes més destacats.

Avís sobre l'accés als concerts de les Caramelles 2018

Març 2018

Súria es manté un any més com la capital catalana de les Caramelles, consolidant la xifra rècord de 900 participants

Abril 2017

La ballada conjunta de les colles a la plaça de Sant Joan ha tancat aquesta edició de les Caramelles de Súria, que han aplegat prop de nou-cents caramellaires de persones de totes les edats, consolidant així les xifres rècord dels darrers anys i mantenint-se un any més com les Caramelles més grans de Catalunya. El programa d’actes acabarà aquesta nit amb un concert dels grups Dr. Prats, Oques Grasses i Absentes al Pavelló Municipal d’Esports (24.00 h).

Les Caramelles més grans de Catalunya comencen a Súria amb l’acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles

Abril 2017

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest migdia amb l’acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles participants. La festa surienca continuarà aquest Dissabte de Pasqua, 15 d’abril, amb les Caramelles a Pagès i la trobada caramellaire del Pavelló Municipal d’Esports com a actes destacats.

Les Caramelles de Súria protagonitzen els nous cartells de la campanya ’Tracta’m bé’ sobre el respecte a la gent gran

Abril 2017

El caràcter integrador i intergeneracional de les Caramelles de Súria va centrar l’acte celebrat dimarts 11 d’abril al saló de sessions de la Casa de la Vila per presentar els nous cartells de la campanya ’Tracta’m bé’ per promoure el respecte a les persones grans. L’acte va incloure una xerrada sobre la importància social i patrimonial de la festa surienca, que viurà els seus dies centrals aquests propers dissabte 15 i diumenge 16 d’abril.

Les Caramelles de Súria s'estrenen enguany com a celebració inclosa en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

Abril 2017

Les Caramelles de Súria tindran lloc dissabte 15 i diumenge 16 d’abril, en la seva primera edició després d’haver estat incorporades al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. La previsió és que les Caramelles surienques tornin a ser enguany les més grans de Catalunya, amb la participació de centenars de caramellaires de totes les edats.

Ràdio Súria estrena un programa setmanal dedicat a les colles de les Caramelles

Febrer 2017

 

L’emissora municipal Ràdio Súria oferirà entrevistes amb representants de totes les colles caramellaires en el nou programa setmanal ’Aire Caramellaire’, que s’estrenarà aquest diumenge 26 de febrer. Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, tindran lloc enguany els dies 15 i 16 d’abril, Dissabte i Diumenge de Pasqua.

La Comissió de Caramelles i l'Ajuntament convoquen un concurs per fer el guió del vídeo promocional de la festa surienca

Febrer 2017

 

La Comissió de Caramelles, juntament amb l'Ajuntament de Súria, ha convocat el concurs #PromocionemLesCaramelles per a l'elaboració del guió del vídeo promocional d'aquesta propera edició de la festa surienca, que se celebrarà el Dissabte i Diumenge de Pasqua, 15 i 16 d'abril. Les propostes es podran presentar fins al proper 13 de febrer a les 14.00 h.

La Generalitat reconeix oficialment les Caramelles de Súria com una de les festes més destacades de Catalunya

Juny 2016

 

El departament de Cultura de la Generalitat ha inclòs les Caramelles de Súria en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, del qual formen part prop d’una setantena de les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del nostre país.

El darrer concert de les Caramelles aplega més d’un miler de persones amb Els Catarres, Strombers i Pachucos

Març 2016

 

Més d’un miler de persones va omplir el pavelló municipal d’esports en el darrer concert de les Caramelles de Súria, que va reunir els grups Els Catarres, Strombers i Pachucos. Amb aquest acte, celebrat la nit del diumenge 27 al dilluns 28 de març, es va cloure el programa de les Caramelles d’enguany, que s’han tornat a caracteritzar per la participació i el lluïment de les actuacions de les colles.

La ballada conjunta de les colles posa una cloenda de luxe a les Caramelles de Súria

Març 2016

 

Una ballada conjunta de totes les colles caramellaires a la plaça de Sant Joan ha posat un tancament de luxe aquest Diumenge de Pasqua a les Caramelles de Súria d’enguany, que un cop més s’han revalidat com les més grans de Catalunya. El programa d’actes acabarà aquesta nit amb un concert que ha aixecat gran expectació i que estarà protagonitzat pels grups Els Catarres, Strombers i Pachucos. El concert s’iniciarà a partir de les 24.00 h.

Súria torna a celebrar aquest cap de setmana les Caramelles més grans de Catalunya

Març 2016

 

Les Caramelles de Súria han començat aquest migdia amb un acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles participants. L’acte, celebrat al saló de sessions de la Casa de la Vila, ha acabat amb una galejada dels trabucaires al davant de l’edifici consistorial per fer el tret de sortida a la festa.

 

La celebració d’aquest acte d’inici és una de les novetats del programa d’enguany, que continua aquest Dissabte de Pasqua, 26 de març, a la tarda amb les tradicionals Caramelles a pagès, en què les colles actuen a les masies i barris de Súria i el seu entorn.

La presentació del llibre ’Les Caramelles de Súria’ omple el saló de sessions de la Casa de la Vila

Març 2016

 

La presentació del llibre ’Les Caramelles de Súria’ de Núria Balaguer i Riera va omplir divendres 18 de març el saló de sessions de la Casa de la Vila. En el transcurs de l’acte es va destacar la importància d’aquesta obra i es va convidar el món caramellaire a seguir fent créixer la festa surienca, que enguany viurà els seus dies centrals el dissabte i diumenge 26 i 27 de març.

 

’Les Caramelles de Súria’ és el llibre més important publicat fins ara sobre aquesta tradició, coneguda arreu del país. El llibre, amb prop de 400 pàgines i nombroses fotografies, ha estat editat per l’Ajuntament dins de la col·lecció ’Temes de Súria’, amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat.

 

El programa de les Caramelles començarà aquest divendres 18 de març amb la presentació d’un llibre sobre la història de la festa

Març 2016

 

El programa d’actes de les Caramelles de Súria començarà aquest divendres 18 de març amb la presentació d’un llibre de la periodista surienca Núria Balaguer i Riera sobre la història de la festa. Una altra de les novetats d’enguany serà la celebració de dos actes oficials d’inici i cloenda de les Caramelles, que viuran els seus dies centrals el Dissabte de Pasqua 26 de març i el Diumenge de Pasqua 27 de març.

 

La presentació del llibre ’Les Caramelles de Súria’ tindrà lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, en un acte que començarà a les 20.00 h. Es tracta del llibre més important que s’ha publicat fins ara sobre l’emblemàtica festa surienca, coneguda arreu del país.

Súria viu una lluïda edició de les Caramelles més grans de Catalunya amb més de vuit-cents participants

Abril 2015

 

Les Caramelles de Súria han tornat a ser enguany les més grans de Catalunya amb una lluïda edició que ha comptat amb més de vuit-cents caramellaires de totes les edats, seguint la tendència a l’increment de participació dels darrers anys. El programa d’actes acabarà aquesta nit amb un concert dels grups Gatibu, Strombers, Pepet i Marieta, i La Banda del Coche Rojo.

 

Els carrers del centre de la vila s’han omplert de cants, música i dansa, en una edició caracteritzada per l’animació i el bon temps. Les vuit colles participants han estat les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Gran de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

Les Caramelles de Súria protagonitzen un reportatge del programa Espai Terra de TV3

Abril 2015

 

Les Caramelles de Súria han protagonitzat aquest dijous 2 d’abril un ampli reportatge del programa Espai Terra de TV3, presentat pel popular meteoròleg Tomàs Molina. El reportatge ha comptat amb la participació de representants de totes les colles caramellaires a la plaça Major del Poble Vell.

Les Caramelles més grans de Catalunya tornaran a Súria el cap de setmana del 4 i 5 d’abril

Març 2015

 

Les Caramelles de Súria tornaran enguany a ser les més grans de Catalunya amb una participació prevista de més de set-cents caramellaires, agrupats en vuit colles que ompliran la vila de cant, música, danses i animació durant el cap de setmana del 4 i 5 d’abril. La celebració de la festa més representativa de la vila serà precedida per la 7a Trobada Gegantera de Súria (diumenge 29 de març), amb la participació de nou colles geganteres de diferents comarques, i altres actes tradicionals del Diumenge de Rams i de Setmana Santa.

 

Les vuit colles participants en les Caramelles d’enguany seran les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

Les Caramelles de Súria estrenen enguany nou web i nova imatge gràfica

Març 2015

 

Les Caramelles de Súria estrenaran enguany un nou web i una nova imatge gràfica que progressivament s’anirà incorporant a diferents suports de difusió i marxandatge. Les seves autores són les dissenyadores surienques Coaner Codina i Muntsa Codina, que ho van presentar públicament en una sessió de treball celebrada dissabte 14 de març al Casal de Joves.

 

L’acte també va servir per estrenar el vídeo promocional de les Caramelles d’enguany, que ha estat realitzat pel surienc Daniel Enguix amb la col·laboració de totes les colles. El vídeo ha estat publicat aquesta setmana a les xarxes socials Facebook, Twitter, YouTube i Google+, amb milers de visites comptabilitzades en molt pocs dies.
 
Més d’una trentena de persones, bàsicament caramellaires, van participar en la sessió de treball, titulada ’Millorem les Caramelles!’. L’acte va ser organitzat per la Comissió de Caramelles i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament.

bottom of page