top of page

Súria s'omple de festa amb les Caramelles més grans de Catalunya i consolida les altes xifres de participació dels darrers anys

Abril 2019

Les Caramelles de Súria s’ha mantingut un any més com les més grans de Catalunya, amb la participació de més de 900 caramellaires, consolidant les xifres dels darrers anys. El programa d'actes acabarà aquesta nit amb un concert dels grups La Zarigüella, Strombers i Sixtus al Pavelló Municipal d'Esports (23.30 h).

Les vuit colles participants en aquesta nova edició de les Caramelles han estat les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons. Les edats dels caramellaires participants han estat compreses entre les tres setmanes i els 78 anys.

La plaça de Sant Joan ha acollit l'acte de cloenda amb la ballada conjunta del Ball dels Caramellaires del Cardener, a càrrec de dansaires i músics de totes les colles, sota la direcció musical de Marc Peramiquel.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assistit a l’acte de cloenda, acompanyat per l’alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal.

En el transcurs de l’acte de cloenda, la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, ha agraït la participació de totes les colles caramellaires en aquesta nova edició de la festa gran de la vila. Finalment, els músics de les colles han interpretat Els Segadors, que ha estat cantat per les nombroses persones que omplien la plaça de Sant Joan.

La plaça Major del Poble Vell i el centre urbà han estat els escenaris destacats de les actuacions de les colles, que també han passat pels diferents barris suriencs. La travessia principal de la vila ha estat tancada al trànsit de vehicles entre les places de Sant Joan i de la Serradora.

El programa d'actes de les Caramelles en aquest Diumenge de Pasqua s'ha iniciat amb l'esmorzar caramellaire a la plaça Major del Poble Vell. D’altra banda, el Centre d'Interpretació del Castell i la sala Cal Balaguer del Porxo han obert les seves portes en horari especial amb motiu de la festa caramellaire.

D'altra banda, a la plaça de Sant Joan s'ha pogut visitar l'exposició 'Segles de Pasqua a Súria'. En aquest espai urbà també s'hi ha instal·lat un punt d'informació per als visitants i una parada de coca i mistela.

Accions de suport als presos polítics, exiliats i altres persones represaliades

L'inici de les Caramelles va tenir lloc dissabte 20 d’abril amb la col·locació de cintes als estendards de les colles, en un acte celebrat al davant de la Casa de la Vila. El mateix dia van tenir lloc les tradicionals Caramelles a Pagès i la Trobada Caramellaire del Pavelló Municipal d’Esports, presentada per Núria Balaguer.

Al començament de la Trobada Caramellaire del Pavelló, representants de totes les colles van portar cartells amb els retrats dels presos polítics, exiliats i altres persones represaliades i una pancarta amb el lema ‘L’autodeterminació no és delicte’, sobre el fons sonor de L’Estaca en un enregistrament de Lluís Llach. La pancarta va romandre sobre la pista del Pavelló durant tota la Trobada.

D’altra banda, a tota la graderia hi havia cintes de color groc en solidaritat amb els presos polítics, els exiliats i altres persones represaliades.

Com és tradicional, la Trobada Caramellaire del Pavelló va acabar amb la interpretació conjunta d’El Cant del Poble, sota la direcció de Sílvia Vinadé, i l’aixecament d’un pilar a càrrec de la colla castellera Salats.

El programa del Dissabte de Pasqua va acabar amb un cercatasques amb el grup Xaranga Màgic i un concert amb el grup Quinto Carajillo i DJ Mc Doloff.

Les Caramelles de Súria són organitzades per la Comissió de Caramelles, amb el suport de l'Ajuntament de Súria i la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

bottom of page