top of page

Súria tanca una edició especial de les Caramelles, recuperant la continuïtat i el caliu, tot i l'aplicació de les mesures anti-covid

Abril 2021

Les Caramelles de Súria han tancat aquest diumenge 4 d’abril una edició especial a causa de les limitacions imposades per les mesures sanitàries anti-covid. Malgrat això, la festa s’ha desenvolupat amb caliu i alegria, recuperant la continuïtat interrompuda l’any passat a causa del confinament per la pandèmia.

La plaça de Sant Joan i el Parc Municipal Macary i Viader han estat els escenaris de les actuacions de les colles en grups reduïts durant el cap de setmana, amb una assistència restringida i reserva prèvia a través d’internet. Per primera vegada, tots els actes de les Caramelles han estat retransmesos en directe pel canal de l’Ajuntament a YouTube (www.suria.cat/youtube).

Les mostres caramellaires del cap de setmana han obtingut una bona resposta del públic, que d’aquesta manera s’ha pogut retrobar amb les actuacions en directe després del parèntesi de l’any passat. La presentació d’aquestes mostres del Dissabte i Diumenge de Pasqua ha anat a càrrec de Núria Balaguer, Francesc Garriga, Sergi Lladó i Montserrat Filló.

Com és tradicional, les mostres caramellaires han acabat amb interpretacions conjuntes d’El Cant del Poble, dirigides per Sílvia Vinadé i amb músics de les diferents colles.

L’aplicació de les mesures anti-covid ha impedit celebrar alguns dels actes tradicionals de les Caramelles de Súria, com els recorreguts de les colles, la Trobada del Pavelló i les Caramelles a Pagès, entre d’altres. Malgrat això, les Caramelles hi han estat molt presents al llarg de tota la setmana, amb carrers engalanats, música d’ambient al centre urbà i il·luminació nocturna de la Casa de la Vila amb els colors característics de les colles.

El darrer acte de les Caramelles d’enguany ha estat un concert de Strombers que ha tingut lloc aquest diumenge 4 d’abril al Parc Municipal Macary i Viader, amb tot l’aforament disponible complet. L’inici del programa va tenir lloc divendres 2 d’abril en aquest mateix escenari, amb un concert del grup surienc Marcianitus per al públic infantil.

L’obertura oficial de les Caramelles va ser dissabte 3 d’abril al davant de la Casa de la Vila, amb el lliurament de les cintes commemoratives dels anys 2020 i 2021 a una representació de les colles. El lliurament va anar a càrrec de l’alcalde Albert Coberó i la regidora de Festes, Alba Santamaria, amb la presència d’altres representants de la corporació municipal.

En les properes setmanes és previst iniciar la pintada de murals de les colles caramellaires a diferents punts de la vila. D’altra banda, enguany s’han incorporat al marxandatge de les Caramelles de Súria mascaretes i bosses amb el logotip de la festa, a més d’una cervesa especial de l’empresa surienca La Pirata.

L’organització de les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, és a càrrec de la Comissió de Caramelles i de l’Ajuntament de Súria a través de l’àrea de Festes.

L’Ajuntament agraeix el treball de totes les persones que han fet possible l’edició d’enguany en les circumstàncies tan especials de l’actual situació de pandèmia, i expressa el seu desig que l’any vinent es pugui tornar a celebrar la festa amb una normalitat plena.

bottom of page