top of page

L’Smithsonian Center promou a Twitter el programa d’activitats de difusió de la cultura catalana a Estats Units amb una foto de les Caramelles de Súria

Juny 2018

L’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage, una de les principals institucions culturals d’Estats Units, ha escollit una foto de les Caramelles de Súria per difondre a Twitter el programa d’activitats de promoció de la cultura catalana que tindrà lloc a Washington DC a partir d’aquest dimecres 27 de juny, sota el lema ’Catalunya: tradició i creativitat des de la Mediterrània’.

 

Aquestes activitats de promoció cultural formaran part de l’Smithsonian Folklife Festival, que es desenvoluparà a la capital nord-americana fins a començaments de juliol. Catalunya n’és enguany una de les cultures convidades, juntament amb Armènia, gràcies a un acord amb el departament de Cultura de la Generalitat.
 
Aquest esdeveniment se celebra anualment des de 1967 i està considerat com el certamen de patrimoni cultural immaterial més important del món. El nombre habitual de visitants pot arribar fins al milió de persones, la majoria nord-americans, i acostuma a registrar un important ressò mediàtic.
 
La foto de les Caramelles de Súria il·lustra un tuit de l’Smithsonian Folklife Festival en què es fa referència a l’extensió de la comunitat lingüística catalana. La imatge correspon a una actuació realitzada al centre de la vila durant les Caramelles de 2016, fotografiada pel servei de comunicació de l’Ajuntament.
 
La presència de la cultura catalana en l’esmentat certamen ha estat precedida per la celebració d’altres activitats de difusió cultural a Washington DC i Nova York, amb la col·laboració de la Generalitat, de les quatre Diputacions catalanes i altres institucions i empreses privades.
 
La inauguració del festival comptarà amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra, en el transcurs del seu primer viatge oficial a Estats Units, que s’ha iniciat aquesta setmana.
 
L’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage forma part de l’Smithsonian Institution, un gegant nord-americà de l’activitat museística, educativa i cultural, amb seu central a Washington DC i presència als cinc continents.

bottom of page