top of page

Les Caramelles més grans de Catalunya comencen a Súria amb l’acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles

Abril 2017

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest migdia amb l’acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles participants. La festa surienca continuarà aquest Dissabte de Pasqua, 15 d’abril, amb les Caramelles a Pagès i la trobada caramellaire del Pavelló Municipal d’Esports com a actes destacats.

Les vuit colles participants en les Caramelles de Súria d’enguany són les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

 

Aquesta és la primera edició des que les Caramelles van ser incloses en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, del qual formen part les celebracions més destacades del país.

 

L’acte simbòlic de col·locació de cintes va ser una de les novetats de la darrera edició de la festa. Igual que l’any passat, les cintes han estat col·locades per l’alcalde Josep Maria Canudas, que ha agraït el treball i la participació de totes les persones que han convertit les Caramelles de Súria en les més grans de Catalunya.

 

La col·locació de cintes ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila. La regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, ha explicat que amb l’inici de les Caramelles arriba el moment ’de sortir al carrer’ per tal d’omplir-lo d’alegria, i tornar a demostrar ’el nostre compromís amb aquesta festa’.

 

En el transcurs de l’acte, representants de la colla del Tro Gros també han parlat per convidar tots els caramellaires a ’aprofitar cada segon al màxim’ per gaudir de l’emblemàtica festa surienca.

 

A cada col·locació de cinta, els trabucaires del Tro Gros han disparat un tret des dels balcons de la Casa de la Vila. Al final de l’acte, també hi ha hagut una galejada a peu de carrer, al davant de la Casa de la Vila. Posteriorment s’ha ofert coca i mistela als representants de les colles.

 

En l’acte oficial d’inici de les Caramelles han participat diferents membres de la corporació municipal i representants del món institucional i associatiu de la vila.

 

Centenars de caramellaires de totes les edats participaran enguany en les Caramelles de Súria, que aquest cap de setmana viuen els seus dies centrals.

 

La trobada caramellaire del Pavelló d’Esports començarà a les 21.30 h. Enguany, els presentadors seran els comunicadors suriencs Núria Balaguer i Francesc Garriga. Com és tradicional, després de les actuacions de les colles hi haurà una aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i es cantarà conjuntament ’El Cant del Poble’.

 

El programa d’actes d’aquest Dissabte de Pasqua continuarà després de mitjanit amb una cercavila-xaranga pels carrers del centre de la vila (00.30 h), a càrrec de Xaranga Màgic, i un concert amb Pastorets Rock i DJ Krilyn (2.00 h).

 

Altres activitats d’aquest Dissabte de Pasqua seran el sopar per a caramellaires (20.15 h) i la celebració de la Vetlla Pasqual (20.00 h).

 

Les Caramelles de Súria continuaran aquest Diumenge de Pasqua, 16 d’abril, amb les actuacions de les colles al carrer entre les 9.00 i les 14.30 h. Els principals espais de les actuacions caramellaires seran la plaça Major del Poble Vell i el centre urbà, que es convertirà en illa caramellaire i de vianants entre la plaça de Sant Joan i la plaça de la Serradora.

 

La plaça de Sant Joan tornarà a acollir l’acte de cloenda de les Caramelles (13.30 h), una altra de les novetats de l’any passat. Caramellaires de totes les colles interpretaran conjuntament el Ball de Caramellaires del Cardener, en un acte presentat per Núria Balaguer i Francesc Garriga.

 

El programa d’actes d’enguany acabarà aquest Diumenge de Pasqua amb el sopar de Caramelles (21.00 h) i un concert al Pavelló Municipal d’Esports, amb els grups Dr. Prats, Oques Grasses i Absentes (24.00 h).

 

Els actes de les Caramelles de Súria per a aquest dissabte 15 i diumenge 16 d’abril són els següents:

 

Dissabte 15 d’abril

 • Durant la tarda. Caramelles a pagès.

 • 20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets i entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: nau de Ca l’Agut.

 • 21.30 h. Trobada caramellaire presentada pels comunicadors suriencs Núria Balaguer i Francesc Garriga. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d’El Cant del Poble. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 • 00.30 h. Cercavila-xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.

 • 2.00 h. Concert amb els grups Pastorets Rock i DJ Krilyn. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 

Diumenge 16 d’abril. Pasqua Florida

 • 9.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires. Horari de localització de les colles: de 9.00 a 11.30h a la plaça Major del Poble Vell, i d’11.00 a 14.30h pels carrers del nucli urbà i la plaça de Sant Joan. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants.

 • A partir de les 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major (Poble Vell).

 • 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 13.30 h. Acte de cloenda de les Caramelles, presentat per Núria Balaguer i Francesc Garriga, amb la participació dels caramellaires de totes les colles, que interpretaran el Ball de caramellaires del Cardener. Lloc: plaça de Sant Joan.

 • 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets i entrades es farà a les colles i a taquilla. Lloc: nau de Ca l’Agut.

 • 24.00 h. Concert amb els grups Dr. Prats, Oques Grasses i Absentes. La venda de tiquets i entrades es farà a les colles, a taquilla i a La Taverna de Súria. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 

Altres actes de Caramelles i Setmana Santa

 

El pròleg dels dies centrals de les Caramelles van ser l’SPOK, que va tenir lloc dijous 13 d’abril al Pavelló Municipal d’Esports amb un sopar i un concert amb els grups Funk Caramelles, Bruno Marcel, Trivial, El Quinto Carajillo i Boquillas.

 

Dins de les activitats pròpies de la Setmana Santa, cantaires i músics de Súria van interpretar El Cant de la Passió el Dijous Sant, 13 d’abril, a l’església parroquial de Sant Cristòfol i pels carrers del centre de la vila. El Divendres Sant, 14 d’abril, va tenir lloc el tradicional Via Crucis pel camí de la muntanya de Sant Salvador.

 

bottom of page