top of page

Súria es manté un any més com la capital catalana de les Caramelles, amb més de nou-cents caramellaires de totes les edats

Abril 2018

​​

Les Caramelles de Súria han tornat a aplegar més de nou-cents caramellaires de totes les edats en la seva edició d’enguany, consolidant la xifra de les darreres edicions i mantenint-se un cop més com les més grans de Catalunya. El programa d’actes acabarà aquesta nit amb un concert dels grups La Raíz, Albercocks i Bananna Beach al Pavelló Municipal d’Esports (24.00 h), que ha aixecat una gran expectació.

Les vuit colles participants en les Caramelles de Súria d’enguany han estat les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

Com en les dues darreres edicions, l’acte de cloenda de les Caramelles ha estat la ballada conjunta a la plaça de Sant Joan, amb la interpretació del Ball dels Caramellaires del Cardener a càrrec de músics de diferents colles, sota la direcció de Joan Pelfort.

 

En l’acte de cloenda, la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, ha agraït la ’implicació’ de tots els caramellaires per fer possible que Súria hagi tornat a ser enguany la capital catalana de les Caramelles.

 

Al final de l’acte de cloenda, els músics de les colles han interpretat Els Segadors i nombroses persones assistents han exigit la llibertat dels presos polítics.

 

La plaça Major del Poble Vell i el centre urbà han estat els escenaris destacats de les actuacions de les colles, que també han passat per diferents barris suriencs. Com és habitual, la travessia principal de la vila ha estat tancada al trànsit de vehicles entre les places de Sant Joan i de la Serradora per donar més relleu a la festa.

 

El programa d’actes d’aquest Diumenge de Pasqua s’ha iniciat amb l’esmorzar caramellaire a la plaça Major del Poble Vell. El Centre d’Interpretació del Castell i la sala Cal Balaguer del Porxo han obert les seves portes en horari especial amb motiu de la festa caramellaire.

 

D’altra banda, a la plaça de Sant Joan s’ha pogut visitar l’exposició ’Segles de Pasqua a Súria’. En aquest espai urbà també s’hi ha instal·lat un punt d’informació per als visitants i una parada de coca i mistela.

 

L’inici de les Caramelles va tenir lloc dissabte 31 de març amb la col·locació de cintes als estendards de les colles, en un acte celebrat al davant de la Casa de la Vila. Per la tarda del mateix dia van tenir lloc les tradicionals Caramelles a Pagès.

 

El mateix dissabte a la nit, la Trobada Caramellaire del Pavelló Municipal d’Esports va haver de ser suspesa quan s’havien realitzat algunes actuacions, ja que els serveis mèdics van haver d’atendre una espectadora que posteriorment va ser evacuada en ambulància. Fins aleshores, l’acte s’havia desenvolupat amb normalitat. Es tracta de la primera vegada que es produeix aquest tipus d’incidència en tota la història d’aquest multitudinari acte caramellaire.

 

Al començament de la Trobada Caramellaire, representants de les colles van portar conjuntament una pancarta en què s’exigia la llibertat dels presos polítics. Posteriorment, la pancarta va ser col·locada sobre la pista. La presentació de l’acte va anar a càrrec d’un membre de la colla Altatxu.

 

El programa del Dissabte de Pasqua va acabar amb un cercatasques, una cercavila-xaranga amb el grup Xaranga Màgic i un concert amb els grups La Banda del Coche Rojo i King Size.

 

L’organització de les Caramelles de Súria és a càrrec de la Comissió de Caramelles, amb el suport de l’Ajuntament de Súria i la col·laboració del departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’empresa ICL i el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

bottom of page