top of page

Les Caramelles més grans de Catalunya comencen a Súria amb l'acte de col·locació de cintes als estendards de les colles

Març 2018

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest migdia amb l’acte simbòlic de col·locació de cintes als estendards de les colles participants. La festa continua aquest Dissabte de Pasqua, 31 de març, amb les Caramelles a Pagès, la Trobada Caramellaire del Pavelló Municipal d’Esports i el concert de nit com a tres dels actes més destacats.

Les vuit colles participants en les Caramelles d’enguany són les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

 

L’acte de col·locació de cintes ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila amb la presència de representants de les colles i de l’Ajuntament. L’alcalde Josep Maria Canudas ha convidat les colles caramellaires a ’cantar i ballar amb alegria’ per tal de ’demostrar per què les Caramelles de Súria són les més grans i millors de Catalunya’.

 

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, ha parlat de les Caramelles de Súria com ’una festa de la gent i per a la gent’, que s’han convertit en les més grans de Catalunya gràcies a ’la implicació de tot un poble’. Segons Montserrat Juncadella, ’hem de continuar fent créixer aquesta festa’ sense perdre’n l’essència ni el caliu.

 

La col·locació de les cintes als estendards de les colles ha anat a càrrec de l’alcalde Josep Maria Canudas. En el transcurs de l’acte d’inici, els Trabucaires del Tro Gros han disparat després de cada col·locació de cintes. Posteriorment han fet una tirada conjunta al davant de la Casa de la Vila.

 

Les Caramelles tornaran a aplegar enguany centenars de caramellaires de totes les edats durant aquest cap de setmana, en una completa mostra de cant, ball i dansa tradicional que s’ha convertit en la celebració més representativa de la vila. Les Caramelles de Súria formen part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya com una de les celebracions més destacades del país.

 

El bisbe de Solsona participa en el Via Crucis nocturn a Sant Salvador

 

L’inici de les Caramelles ha estat precedit en els darrers dies per la celebració dels actes tradicionals de la Setmana Santa a Súria.

 

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va participar en el Via Crucis nocturn a l’ermita de Sant Salvador, que va tenir lloc divendres 30 de març. D’altra banda, músics i cantaires de la vila van oferir el Cant de La Passió durant la nit del dijous 29 de març, en un recorregut que va passar per l’Església Parroquial de Sant Cristòfol i diferents carrers del centre urbà.

 

El programa d’actes de les Caramelles de Súria per a aquest dissabte 31 de març i per a diumenge 1 d’abril és el següent:

 

Dissabte 31 de març

 • Tarda. Caramelles a pagès.

 • 20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l’Agut.

 • 21.30 h. Trobada Caramellaire. Actuació de les colles, aixecada d’un castell amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d’El Cant del Poble. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 • 00.00 h. Cercatasques i xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.

 • 2.00 h. Concert amb La Banda del Coche Rojo i King Size. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports. Avís sobre l’accés als concerts de Caramelles: www.caramellesasuria.cat/copia-de-cloenda-de-les-caramelles

 

Diumenge 1 d’abril

 • A partir de 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major del Poble Vell.

 • 9.00 a 11.30 h. Actuacions de les colles caramellaires a la plaça Major del Poble Vell.

 • 11.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires pels carrers del nucli urbà i la plaça de Sant Joan. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants.

 • 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 13.30 h. Acte de cloenda de les Caramelles amb la participació dels caramellaires de totes les colles, que interpretaran el Ball de Caramellaires del Cardener. Lloc: plaça de Sant Joan.

 • 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets es farà a les colles. Lloc: nau de Ca l’Agut.

 • 24.00 h. Concert amb els grups La Raíz, Albercocks i Bananna Beach. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports. Avís sobre l’accés als concerts de Caramelles: www.caramellesasuria.cat/copia-de-cloenda-de-les-caramelles

 

EXPOSICIÓ

 • ’48è Concurs Nacional de Fotografia Vila de Súria’. Mostra d’obres participants en aquest certamen puntuable de la Federació Catalana de Fotografia. Dates d’obertura: del 24 de març al 3 de juny. Horari habitual: de divendres a diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes, també de 17.00 a 20.00 h, a excepció dels dissabtes 24 i 31 de març, en què l’exposició serà oberta de 16.00 a 18.00 h. Horari del Diumenge de Pasqua: de 9.30 a 14.30 h. Lloc: Cal Balaguer del Porxo. Organitza: secció fotogràfica de Joventuts Musicals de Súria, amb el suport de l’Ajuntament de Súria.

 

NOTES

 • Punt d’informació del Diumenge de Pasqua. Hi haurà una carpa instal·lada a la plaça de Sant Joan. També s’hi oferirà coca i mistela i es podrà visitar l’exposició ’Segles de Pasqua a Súria’. Horari: de 9.00 a 14.30 h.

 • Centre d’Interpretació del Castell. Es podrà visitar de 9.30 a 14.30 h del Diumenge de Pasqua. Durant la resta de l’any cal fer reserva prèvia, trucant al número de telèfon 93.131.34.45 o a l’adreça electrònica turisme@suria.cat.

 • L’organització adverteix a les persones amb problemes d’oïda o sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en els actes en què hi participin els Trabucaires.

 

bottom of page