top of page

Les Caramelles de Súria recuperen la normalitat i comencen amb la força i l'alegria de centenars de caramellaires al carrer

Abril 2022

Una espectacular cercavila de colles va marcar aquest dijous 14 d’abril l’inici de les Caramelles de Súria, que enguany tornen a celebrar-se en condicions de normalitat després de dos anys de pandèmia. Més de nou-centes caramellaires ompliran de nou els carrers de la vila fins al proper diumenge 17 d’abril en una nova edició de les Caramelles més grans de Catalunya.

La cercavila de colles és una de les novetats de les Caramelles d’enguany, que han avançat l’inici oficial de la festa en relació als anys anteriors. El recorregut es va iniciar després dels parlaments d’inici de la festa i de la col·locació de cintes als estendards de les colles, al davant de la Casa de la Vila.

Centenars de caramellaires de totes les edats van participar en aquest començament de festa, demostrant les ganes de tornar a viure les Caramelles en plenitud després de dos anys difícils per les restriccions sanitàries. La cercavila va passar pels carrers enramats de les colles, que enguany s’han consolidat com un element més de la celebració surienca.

Les vuit colles de les Caramelles de Súria d’enguany són les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

El parlament d’inici de les Caramelles va anar a càrrec de les colles Infantil i Juvenil del Foment Cultural, coincidint amb el seu 50è aniversari.

Segons les colles del Foment, “vivim en una època incerta, però una cosa tenim clara: dins del nostre cor hi floreix la il·lusió de viure aquesta festa” amb tota la intensitat “en aquest retorn tan esperat”. En el parlament també es va expressar l’agraïment a totes les colles per haver convertit les Caramelles en una festa catalana de referència.

En el transcurs d’aquest acte d’inici, l’alcalde Albert Coberó va felicitar les colles per haver fet possible que “les Caramelles de Súria siguin un any més les més grans de Catalunya, i les tornem a viure amb normalitat, alegria i passió”. L’alcalde de Súria va convidar tothom a omplir Súria “de colors, balls, cançons i alegria” i va agrair el treball de totes les persones que han participat en l’organització de la festa.

La regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, va donar les gràcies a les colles per “la paciència d’aquests dos anys” i es va congratular perquè “ara sí que engeguem les Caramelles amb tota la normalitat”. La regidora de Festes també va felicitar la comissió de Caramelles per haver proposat un nou format de l’acte d’inici de la festa, que ha estat “un èxit”.

Després de la cercavila de colles va tenir lloc una nova edició de l’SPOK al Pavelló Municipal d’Esports, amb un sopar i l’actuació de grups musicals locals.

Com és tradicional, els dies centrals de les Caramelles de Súria seran Dissabte i Diumenge de Pasqua, 16 i 17 d’abril, tot i que els actes continuen aquest Divendres Sant, 15 d’abril, amb tallers per als infants i un concert d’animació infantil a càrrec del grup musical Marcianitus.

El programa d’activitats de les Caramelles de Súria és el següent:

Divendres 15 d’abril. Divendres Sant

 • 17.00 h. Tallers a càrrec de la branca del Trucs de l’Agrupament Escolta i Guia Joan Ros de Súria. Hi haurà servei de bar. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 • 18.00 h. Concert d’animació infantil amb el grup musical Marcianitus. Hi haurà servei de bar. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

Dissabte 16 d’abril

 • Migdia i tarda. Caramelles a pagès. Balls i cants de les colles a les cases de pagès de l’entorn del municipi i als barris més allunyats del centre.

 • 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets es farà al web: https://activitats.suria.cat. Lloc: Entrada de la nau de Ca l’Agut.

 • 21.30 h. Trobada caramellaire. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d’El Cant del Poble. Presentació a càrrec de Montserrat Filló i Joan Sagués. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 • 23.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 00.00 h. Cercatasques amb la Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.

 • 1.30 h. Concert amb Sixtus i DJ Rutxo. La venda d’entrades es farà al web: https://activitats.suria.cat i a taquilla. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

 

Diumenge 17 d’abril. Pasqua Florida

 • 9.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants. Horari de localització de les colles:

  • 9.00 a 11.30 h. Plaça Major del Poble Vell.

  • 11.00 a 14.30 h. Carrers del nucli urbà i plaça de Sant Joan.

 • A partir de les 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom, a càrrec dels Geganters i Grallers del Poble Vell. Lloc: plaça Major del Poble Vell.

 • 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

 • 13.30 h. Acte de cloenda amb la participació dels caramellaires de totes les colles, que faran el Ball de Caramellaires del Cardener. Lloc: plaça de Sant Joan.

 • 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets es farà al web: https://activitats.suria.cat. Lloc: nau de Ca l’Agut.

 • 23.30 h. Concert amb els grups Sra. Tomasa, Strombers i Vizuri. La venda d’entrades es farà al web: https://activitats.suria.cat. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.

bottom of page