top of page

Les Caramelles de Súria comencen amb el lliurament de les cintes commemoratives a les colles participants, en una edició reduïda per les limitacions anti-covid

Abril 2021

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, han començat aquest dissabte 3 d’abril amb l’acte de lliurament de les cintes commemoratives a les colles participants, que ha tingut lloc al davant de la Casa de la Vila. La festa surienca torna enguany en una edició reduïda per tal de complir les normatives anti-covid, després d’haver estat suspesa l’any passat a causa del confinament provocat per la pandèmia.

L’acte d’inici de les Caramelles ha tingut lloc amb la presència de representants de les colles participants i de la corporació municipal. El lliurament de les cintes, corresponents als anys 2020 i 2021, ha anat a càrrec de l’alcalde Albert Coberó i de la regidora de Festes, Alba Santamaria.

En els seus parlaments, Albert Coberó i Alba Santamaria han fet referència a l’excepcionalitat d’aquesta edició per la persistència de la situació de pandèmia. L’alcalde de Súria ha expressat la seva confiança que la normalitat de la festa es recuperi l’any vinent i ha desitjat unes bones Caramelles a tothom.

Per la seva banda, la regidora de Festes ha explicat que, tot i les dificultats de les restriccions anti-covid, tothom s’ha implicat per fer possible una nova edició de les Caramelles, adaptada a les normatives sanitàries.

Les colles participants en l’acte d’obertura oficial de les Caramelles han estat La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sorissons.

El parlament de les colles ha anat a càrrec de l’Altatxu, que enguany compleix el seu vintè aniversari. Els representants de la colla han explicat que la celebració de l’aniversari es deixarà per a l’any vinent a causa de les circumstàncies actuals. Tan l’alcalde de Súria com la regidora de Festes han felicitat l’Altatxu pel seu vintè aniversari.

El programa de les Caramelles de Súria continua aquest dissabte 3 d’abril amb una mostra d’actuacions de les colles que es fa de 16.00 a 20.00 h al Parc Municipal Macary i Viader. Demà diumenge 4 d’abril, la plaça de Sant Joan acollirà una altra mostra d’actuacions de les colles de 12.00 a 14.00 h.

En lloc dels tradicionals recorreguts, enguany hi haurà actuacions de les colles en grups reduïts i escenaris estàtics al Parc Municipal Macary i Viader i a la plaça de Sant Joan, amb una assistència limitada de públic i reserva prèvia a través del web www.suria.cat/aforaments.

Per primera vegada, tots els actes de les Caramelles es poden seguir en directe a través de canal de l’Ajuntament a YouTube (www.suria.cat/youtube) per tal de facilitar-ne el seguiment, tot i les esmentades limitacions d’aforament.

Les persones assistents hauran de portar mascareta, mantenir-se assegudes i seguir totes les mesures de seguretat anti-covid durant el desenvolupament d’aquests actes. No es podrà fumar ni consumir menjar o beguda.

L’inici del programa d’actes va tenir lloc divendres 2 d’abril amb un concert infantil del grup Marcianitus al Parc Municipal Macary i Viader. La cloenda també serà musical, i consistirà en un concert de Strombers que es farà diumenge 4 d’abril en aquest mateix recinte a les 18.00 h.

L’ambient caramellaire ha estat present a Súria al llarg de tota la setmana. Les colles han engalanat alguns carrers del centre urbà, i la façana principal de la Casa de la Vila s’il·lumina cada nit amb els seus colors característics. Els altaveus del centre urbà també han emès música caramellaire en horari comercial.

Els propers actes del programa de les Caramelles d’enguany són els següents:

Dissabte 3 d’abril

Diumenge 4 d’abril

bottom of page