top of page

Acaben els treballs de pintat dels murals dedicats a les colles de Caramelles

Maig 2024

Totes les colles de les Caramelles de Súria ja són presents de forma permanent en l’espai urbà de la vila, després del final dels treballs de pintat dels darrers murals dedicats a la festa surienca. El disseny i realització dels murals ha anat a càrrec del grup de joves artistes suriencs Pau Hernández, Pau Juárez, Abel Martínez i Maria Vila.

Els treballs de pintat han acabat recentment amb la retolació de la lletra d’El Cant del Poble en els darrers murals realitzats enguany. La iniciativa va ser impulsada l’any 2023 per l’Ajuntament de Súria, a través de l’àrea de Festes, i la Comissió de Caramelles.

 

La ubicació dels murals de les Caramelles de Súria és la següent:

  • Colla del Tro Gros. Façana de l’Estació d’Autobusos, davant el monument a la Mineria.

  • Colla de La Llanterna. Façana de la Piscina Municipal, davant la plaça de Sant Joan.

  • Colles del Foment Cultural. Façana de la Piscina Municipal, davant la plaça de Sant Joan.

  • Colles de l’Agrupació Sardanista. Façana de la Piscina Municipal, davant la plaça de Sant Joan.

  • Colles de l’Altatxu. Tram superior de les escales del carrer Vilanova.

  • Colla de la Coral Sòrissons. Façana de l’Estació d’Autobusos, davant el monument a la Mineria.

 

L’objectiu d’aquests murals és mantenir la presència de l’esperit caramellaire durant tot l’any com a festa més representativa de la vila, amb un element permanent en diferents punts del centre urbà. El seu eix conductor és la lletra d’El Cant del Poble, l’himne que ha esdevingut un dels emblemes de les Caramelles surienques.

Les Caramelles de Súria, les més grans de Catalunya, formen part del Catàleg del Patrimoni Festiu, que aplega les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del país.

 

bottom of page