top of page

Les Caramelles més grans de Catalunya tornaran a Súria el cap de setmana del 4 i 5 d’abril

Març 2015

 

Les Caramelles de Súria tornaran enguany a ser les més grans de Catalunya amb una participació prevista de més de set-cents caramellaires, agrupats en vuit colles que ompliran la vila de cant, música, danses i animació durant el cap de setmana del 4 i 5 d’abril. La celebració de la festa més representativa de la vila serà precedida per la 7a Trobada Gegantera de Súria (diumenge 29 de març), amb la participació de nou colles geganteres de diferents comarques, i altres actes tradicionals del Diumenge de Rams i de Setmana Santa.

 

Les vuit colles participants en les Caramelles d’enguany seran les següents: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.
 
Les Caramelles d’enguany no podran comptar amb la colla de la Coral L’Esplai, arran de l’aturada d’activitats que l’entitat va anunciar a finals de l’any passat. Malgrat això, es preveu consolidar les xifres de participació de les darreres edicions, en què es va registrar un important increment del nombre total de caramellaires.
 
El programa de la festa manté els actes habituals. Les activitats més destacades del Dissabte de Pasqua tornaran a ser les Caramelles a pagès i la trobada caramellaire del pavelló d’esports. L’endemà, Diumenge de Pasqua, totes les colles actuaran pels carrers del centre urbà i per diferents barris de la vila.
 
Els grups que protagonitzaran els dos concerts de nit de les Caramelles seran Lucky Luck (dissabte 4 d’abril) i el conjunt basc Gatibu, Strombers, Pepet i Marieta, i La Banda del Coche Rojo (diumenge 5 d’abril). Els dos concerts tindran lloc al pavelló municipal d’esports. Les entrades es podran adquirir a les colles caramellaires o a taquilla.
 
Enguany també es manté la cercavila-xaranga de la nit del dissabte pels carrers del centre de la vila, acte que serà a càrrec del grup Xaranga Màgic. Altres activitats del programa de Caramelles seran el tradicional esmorzar de Pasqua a la plaça Major del Poble Vell (diumenge 5 d’abril) i els dos sopars per als membres de les colles, que tindran lloc dissabte i diumenge a la nau de Ca l’Agut.
 
El punt d’informació de les Caramelles romandrà instal·lat a la plaça de Sant Joan entre les 9.00 i les 14.30 h del Diumenge de Pasqua. En aquest mateix espai hi haurà una parada de coca i mistela i l’exposició ’Segles de Pasqua a Súria’.
 
La sala Cal Balaguer del Porxo acollirà les exposicions ’45è Concurs de Fotografia Vila de Súria’ i ’La vida secreta del desús. Fotografies de Jordi Aligué’, que seran inaugurades dissabte 28 de març. El Diumenge de Pasqua, l’horari d’obertura de Cal Balaguer del Porxo i del Centre d’Interpretació del Poble Vell serà de 9.30 a 14.30 h.
 
El programa de mà de les Caramelles d’enguany incorporarà la nova imatge gràfica de la festa, que va ser presentada públicament el passat 14 de març juntament amb el nou web de la festa surienca. Aquests nous elements de promoció i difusió de les Caramelles han estat realitzats per les dissenyadores surienques Coaner Codina i Muntsa Codina.
 
L’organització de les Caramelles de Súria és a càrrec de la Comissió de Caramelles, amb el suport de l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’empresa ICL i el Geoparc de la Catalunya Central.

 

 

 

bottom of page