top of page

Súria torna a celebrar aquest cap de setmana les Caramelles més grans de Catalunya

Març 2016

 

Les Caramelles de Súria han començat aquest migdia amb un acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles participants. L’acte, celebrat al saló de sessions de la Casa de la Vila, ha acabat amb una galejada dels trabucaires al davant de l’edifici consistorial per fer el tret de sortida a la festa.

 

La celebració d’aquest acte d’inici és una de les novetats del programa d’enguany, que continua aquest Dissabte de Pasqua, 26 de març, a la tarda amb les tradicionals Caramelles a pagès, en què les colles actuen a les masies i barris de Súria i el seu entorn.

 

L’acte d’inici de les Caramelles ha comptat amb la presència de representants de les vuit colles participants: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l’Agrupació Sardanista, Infantil de l’Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

 

L’alcalde Josep Maria Canudas ha fet la col·locació de cintes amb acompanyament de música de gralla, interpretada pel músic surienc Jaume Noguera. Prèviament, el batlle surienc ha desitjat unes bones Caramelles a tothom i ha agraït l’esforç de les colles per a donar el màxim lluïment a l’emblemàtica festa surienca.

 

Després de la col·locació de cintes a cada colla, els Trabucaires del Tro Gros disparaven un tret al davant de la Casa de la Vila. Al final de l’acte, els Trabucaires han fet l’esmentada galejada conjunta.

 

Enguany, les Caramelles de Súria tornen a ser les més grans de Catalunya, amb la participació de centenars de cantaires i dansaires de totes les edats. La festa surienca manté així el seu caràcter de celebració intergeneracional, un dels seus trets més característics.

 

Un dels actes destacats d’aquest Dissabte de Pasqua serà la Trobada Caramellaire que tindrà lloc al pavelló municipal d’esports a les 21.30 h. Totes les colles hi oferiran una selecció de les seves actuacions. Com és habitual, la Trobada acabarà amb una aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i la interpretació conjunta d’El Cant del Poble.

 

El programa caramellaire d’aquest Dissabte de Pasqua acabarà amb una cercavila-xaranga que tindrà lloc pel centre de la vila, després de la Trobada Caramellaire, i un concert de nit amb el grup La Banda del Coche Rojo.

 

Les Caramelles de Súria continuaran aquest Diumenge de Pasqua, 27 de març, amb les actuacions de les colles al carrer entre les 9.00 i les 14.30 h. La plaça Major del Poble Vell, els carrers del centre urbà i la plaça de Sant Joan seran els principals escenaris caramellaires. La plaça de Sant Joan també acollirà l’acte de cloenda de les Caramelles a les 13.30 h, una altra de les novetats d’aquesta edició.

 

El programa de les Caramelles d’enguany es tancarà la nit del Diumenge de Pasqua amb un concert amb els grups Els Catarres, Strombers i Pachucos. Durant el cap de setmana hi haurà altres actes relacionats amb les Caramelles i amb la Setmana Santa.

 

Els actes de les Caramelles de Súria per a aquest dissabte i diumenge 26 i 27 de març són els següents:

 

Dissabte 26 de març

 • Durant la tarda. Caramelles a pagès.

 • 20.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol.

 • 20.15 h. Sopar per a caramellaires. Lloc: nau de Ca l’Agut. Venda de tiquets: a les colles.

 • 21.30 h. Trobada caramellaire. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d’El Cant del Poble. Lloc: pavelló municipal d’esports.

 • 00.30 h. Cercavila-xaranga a càrrec de Xaranga Màgic. Recorregut: pels carrers del centre de la vila.

 • 2.00 h. Concert amb el grup La Banda del Coche Rojo. Lloc: pavelló municipal d’esports. Venda d’entrades: a les colles i a taquilla.

 

Diumenge 27 de març · Pasqua Florida

 • De 9.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants. Horari de localització de les colles:

  • De 9.00 a 11.30 h, a la plaça Major del Poble Vell.

  • D’11.00 a 14.30 h, pels carrers del nucli urbà i plaça de Sant Joan.

 • 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom. Lloc: plaça Major del Poble Vell.

 • 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: església parroquial de Sant Cristòfol.

 • 13.30 h. Acte de cloenda de les Caramelles, amb la participació dels caramellaires de totes les colles. Lloc: plaça de Sant Joan.

 • 21.00 h. Sopar de Caramelles. Lloc: nau de Ca l’Agut. Venda de tiquets: a les colles.

 • 24.00 h. Concert amb els grups Els Catarres, Strombers i Pachucos. Lloc: pavelló municipal d’esports. Venda d’entrades: a les colles, a taquilla i als establiments Bar Lennon’s i La Taverna de Súria, i Firabar de Cardona.

 

Altres actes de Caramelles i Setmana Santa

 

Aquests dies centrals de les Caramelles van tenir com a pròleg la celebració de l’SPOK, una trobada caramellaire que en anys anteriors no havia format part del programa oficial de la festa. L’SPOK va tenir lloc el dijous 24 de març al pavelló municipal d’esports, i va incloure un concert amb els grups suriencs Yerbagüé, Bruno Marcel i Gafapastes.

 

Dins de les activitats pròpies de la Setmana Santa, cantaires i músics de Súria van interpretar El Cant de la Passió el Dijous Sant, 24 de març, a l’església parroquial de Sant Cristòfol i pels carrers del centre de la vila. El Divendres Sant, 25 de març, va tenir lloc el tradicional Via Crucis pel camí de la muntanya de Sant Salvador.

bottom of page